Bilen har ut gangspunktet en gammel bensin tank fra et gammelt amerikansk jagerfly fra 1940 tallet. Med tanke på aerodynamikk er dette et egnet utgangspunkt for å bygge en bil for høy hastighet. Motoren er forøvrig en cCevrolet 383 CID på +500HK.

The Flying Norwegian er bygd og eid av 36 år gamle Jan Kåre Tørresdal fra Skjoldastraumen. Jan Kåre har bygget biler siden han var 18 år gammel og har like lenge drømt om å kjøre på Bonneville med egenbygd bil for å se hvor fort det kan gå.
Etter 10 års planlegging og bygging av bilen helt fra bunn av var ble Jan Kåre den første i norsk historie som bygget en bil i Norge, for deretter å sende den halvveis rundt jorden for å teste den på Bonneville.

Bilen var på plass i California i mai 2017 og fikk først testet seg på El Mirage i juni samme året. Deretter gikk turen gikk til Bonneville Salt Flats i Utah.
På sagnomsuste Bonneville kom Jan Kåre opp i en hastighet på respektable 296km/t. I et av de siste løpene hadde Jan Kåre et uhell som gjordet at han fikk snur på bilen i nærmere 300km/t. Etter denne opplevelsen ble Jan Kåre med i den eksklusive klubben Spin-out-klubben.

For de som ikke helt vet hva Bonneville Salt Flats er så er dette stedet for noen av verdenshistoriens mest omtalte bragder med bil med det enkle målet «hvor høy fart kan du oppnå». Dette er plassen hvor fartsrekorder blir satt og historier har blitt skrevet helt siden 1920 tallet.

Som seg hør og bør har bilen fått mye oppmerksomhet i både Norge og USA, hvor den sist var med på LA Roadster show, den største bilutstillingen i California. Der representerte den
SCTA (Southern California Timing Association) og var på nasjonalt tv i USA. Bilen er for øvrig lakkert i Norges farger, så det var ingen tvil om hvor denne kom fra da den entret verdens raskeste racerbane.

For mer informasjon og bilder vedrørende bilen kan du gå til deres Facebook side